Páginas

Saturday, March 29, 2008

poveste

Am 20 de minute la dispozitie ca sa va spun o poveste. Una frumoasa. Chiar sunt si eu curios ce o sa inventez pentru ca inca nu m-am gandit la nimic.

Pai, era odata, mai bine a fost, deci a fost odata o piatra. De ce o piatra? Habar nu am. Asa mi-a venit. Si piatra asta statea si ea ca toate pietrele pe marginea unui drum de tara (imaginea asta mi-a venit in minte gandindu-ma la satul meu natal ;))) si era calcata in picioare de toate animalele (oamenii) care treceau pe acolo. Tot praful din picioarele lumii era aruncat in ochii acelei pietre. Si ea nu protesta. Statea linistita la locul ei, calcata in continuare de nike, adidas, puma, tocuri, cauciuc, fier, materie moarta. Singura consolare a pietrei era vantul care o mangaia si ploaia care ii spala fata.
Ce nu stiau ei era (mai am 10 minute sa gasesc un sfarsit) ca piatra in esenta ei era mult mai tare decat ar fi crezut ceilalti.
Si a venit ziua (sa o numim strategic ziua X) in care piatra s-a ridicat in mana celui care a venit descult inaintea ei. Pentru ca si cei tari in esenta lor au nevoie de cineva cu suflet pur ca sa ii ridice si sa ii arunce cu atat viteza incat tot ce a fost pana atunci sa ramana in urma. Atat de in urma incat sa para ca nici nu a existat decat intr-o poveste spusa la un 5 o'clock la ora 12 noaptea.
A, si nu era ceai, era vin fiert cu scortisoara.
Au expirat cele 20 de minute. Plm.
Read more...

Sunday, March 23, 2008

20 de ani, 2 luni, 5 zile si 21 de ore

As vrea sa pot scoate tot nisipul din clepsidra si sa intru chiar eu, divizat in milioane de particule cuantice, in interiorul timpului de sticla. Sa ma impart si apoi sa ma adun. Sa vada si timpul mer cum e sa ramai mereu in urma, sa vada si timpul meu cum e sa nu iti ajunga nisipul sa faci ceea ce ai vrea (inconstient) sa faci, sa vada si timpul meu, din exterior, cum e sa intorci clepsidra pentru a o lua de la capat si nu pentru a continua de unde ai ramas.
Ce dulce razbunare ar fi!
Read more...

Thursday, March 20, 2008

Monged

Teaaatru :D :X

"Monged în slang înseamnă terminat de la băutură şi alcool. Echivalentul lui "muci" din română. Starea cînd simţi că tot corpul îţi explodează, că mintea îţi sare în aer. Că pămîntul îţi alunecă de sub tălpi ca o pojghiţă de gheaţă. Şi nimic nu mai e cum ştiai că e. În Monged, trei tineri care sfidează toropeala creierelor lor devin regii cotidieni ai avalanşei de droguri. Ating cerul şi sînt fericiţi. Pentru că de-acolo de sus sar direct în cap."

Asta e o descriere foarte frumoasa a piesei pe care tocmai am vazut-o. Si e o descriere potrivita, deloc exagerata. Bere, ecstasy, cocaina, adrenalina, muzica, gagici (chiar si imaginare) cu nume sau fara nume, lumini, telefoane, toate necenzurate intr-un singur loc.

A fost ca un delir... uitasem cuvantul asta pana in seara asta. Si am ras mult. Mi-e greu sa descriu asta de la tastatura. Nu o sa mai scriu nimic, cine vrea amanunte sa ma sune.

"Merg cu ochii inchisi. Nu am cum sa ma ciocnesc pentru ca inventez lumea in fata mea pe masura ce inaintez."
Read more...

Monday, March 17, 2008

Maraton

42 de kilometrii are cursa de maraton (atletism).
Aseara la ora 01:00 am pus capat celor 42 de ore de nesomn. Prin analogie, pot spune ca am castigat maratonul starii de veghe.

Rezistenta e unul din punctele mele forte ;)
Read more...

Saturday, March 15, 2008

Black Holes And Revelations

In ceata am invaluit imaginea ce prinde glas acolo unde doar ecoul raspunde unui alt ecou nascut din tacere.
In ceata mi-am inecat irisul si i-am topit culorile in varful pensulei ce urma sa raneasca panza ta cu contur asimetric.
In ceata am alergat cu viteza universului ca sa nu te pierd...
In ceata... nu mi-a placut de fapt decat un bec ce invaluia totul intr-o perdea de lumina rosie, difuza, intr-o dimineata britanica, in timp ce copii mergeau la scoala.

Muse - Hoodoo
Read more...

Friday, March 14, 2008

In direct din universul ideilor fara gravitatie

Iata ce mi-au prezis astrele din sursa de incredere:

"In viitorul apropiat o sa cunosti pe cineva
cineva care o sa lase urme
stiu asta
nu intreba de unde"

Imi place ca are un soi de rima. Inca nu m-am decis daca sa va spun cine e persoana care mi-a prezis asta ca sa nu o stresati apoi cu cereri asemanatoare. :P
Read more...

Thursday, March 13, 2008

Sfaturi

Ma fascineaza anticarii si bibliotecarii.
Ii zaresti printre mormanele de carti prafuite, scrumiera plina de chistoace si zatul gros de pe fundul canii nu au cum sa le perturbe linistea. Cartea de pe masa e mereu deschisa, la fel si usa de la intrare.
In fata lor esti ca o carte cu final previzibil.

Cu dedicatie doamnei Posea, bibliotecara de la Gura Teghii.
Read more...

Tuesday, March 11, 2008

Love in the time of cholera

Sau mai bine zis cartea bate filmul. E foarte interesant sa te uiti la un film dupa ce ai citit cartea pentru ca poti sa faci o paralela cam de genul asta:

Mi-a placut:
-ca filmul urmareste fara abatere firul central al romanului; a fost o buna ocazie pentru mine sa imi fixez bine in memorie actiunea cartii;
-replicile vaduvei lui Nazaret in timp ce facea dragoste cu Florentino; vorbea numai de defunctul ei sot in timpul respectiv ;;) :"Niciodata nu am stat in acelasi pat cu cineva in afara de sotul meu(:-j). Acum el e intr-un sicriu, sub pamant (8-X). Sunt atat de fericita (:x)! Sunt fericita pentru ca abia acum stiu sigur... unde e cand nu e... acasa (=)))!"
-ca nu s-a omis episodul in care Florentino scria scrisori de dragoste indragostitilor din parc si a ajuns in felul asta in situatia de a scrie un raspuns la o scrisoare scrisa tot de el ;)) ba chiar a adaugat "este o scrisoare foarte frumoasa";
-ca Sara Noriega cea din film nu este atat de grasa precum mi-am imaginat-o eu cand am citit cartea; ramasesem cu um fel de sentiment de dezgust fata de acea relatie amoroasa (una dintre cele 622 @-) notate in caiet cu titlul "FEMEI");
-ca nu s-a omis mica discutie despre dragostea divizata;
-asemanarea izbitoare dintre personajul principal al filmului pe la 50 de ani si Garcia Marquez, autorul cartii;
-quote: "Dupa 53 de ani, 7 luni, 11 zile si nopti, inima mea era, in sfarsit, multumita. Si am descoperit, cu mare bucurie, ca viata, si nu moartea este cea care nu are limite."

NU mi-a placut:
-ca au sarit peste inceputul din carte in care doctorul Urbino descopera moartea unui prieten de-al lui, otravit cu cianura de aur, otrava celor care se sinucid din dragoste si care are miros puternic de migdali. Cel care se sinucisese jurase in tinerete ca nu o sa moara de batranete. Avea 60 de ani...
-ca in film nu apare partea in care, dupa ce este cutremurat de frumusetea Ferminei si apoi bea niste rachiu de ananas cu tatal acesteia, tanarul Juvenal se intoarce acasa si, sub influenta acelei stari de beatitudine, se priveste in oglida. Autorul spune: "Cand s-a privit in oglinda a vazut ca pana si imaginea lui se gandea tot la Fermina Daza". Fraza asta mi-a placut cel mai mult din toata cartea :X
-ca atunci cand o prinde de mana pe Fermina si o strange de degetul mijlociu nu se pomeneste ca acela este degetul inimii (asa se zice in carte). Acel moment a fost cel in care ea il accepta pe doctor si intr-un film despre dragoste astfel de amanunte nu ar fi trebuit omise;
-as fi vrut ca si filmul sa se termine cu cuvintele "Toata viata!"

In concluzie, Gabriel Garcia Marquez este si va ramane scriitorul meu preferat :X
Read more...
Siguiente Anterior Inicio
 
Din unghi ascuns Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo