Páginas

Thursday, December 14, 2006

Problema 2

Un imparat avea 1000 de sticle de vin. Un om rau i-a otravit una dintre sticle. Imparatul a apelat la un intelept pentru a gasi sticla otravita dandu-i termen 40 de zile. I-a pus la dispozitie 10 condamnati la moarte si stiind ca o picatura bauta din sticla otravita omoara un condamnat in 30 de zile, inteleptul trebuie sa afle care este sticla otravita. Cum face?
De-abia astept raspunsurile voastre :))

4 comentarii:

Anonymous said...

stiu eu cum face :D

Anonymous said...

deci...imparte sticlele in 10 parti...astfel fiecare condamnat va avea 100 de sticle. ca sa poata sa moara in cele 40 de zile condamnatul trebuie sa bea din sticla otravita in primele 10 zile(timpul in care moare fiind de 30 de zile)...astfel ca pt fiecare condamnat se impart cele 100 de sticle in 10 adik fiecare din cei 10 condamnati va avea de baut in primele 10 zile din cate 10 sticle in fiecare zi...in felul asta in ultima zi pe care o are la dispozitie inteleptul va sti exact care stoc de 10 sticle e otravit in functie de ziua in care a murit condamnatul....numarul de condamnati ramasi in viata va fi 9....in ultima zi vom avea 9 condamnati in viata si 10 sticle suspecte de a fi otravite ...din cele 10 stcile se aleg 9 si fiecare condamnat va bea...asa incat in functie de care condamnat moare vom sti care e sticla otravita...daca niciunul nu moare inseamna ca sticla otravita e ultima..a10a. nu stiu sigur daca ai inteles...e cam greu de explicat in scris :D

hotzu said...

70 de zile

CJ Ustynov said...

Pai imparatul va porunci sa i se faca analize chimice amanuntite pentru fiecare sticla.Se vor analiza in laboratoare cam 25 de sticle pe zi...Sticla cu un continut de compusi chimici suspecti este cea otravita.Daca la laborator va rezulta ca toate sticlele au acelasi continut chimic inseamna ca acel criminal s-a orientat mai bine si le-a otravit pe toate. :)))

Siguiente Anterior Inicio
 
Din unghi ascuns Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo